Ekskurzija na Poljsko

Katedra za poljski jezik in književnost Filozofske fakultete v Ljubljani vabi na ekskurzijo na Poljsko.

Najprej se bomo ustavili v Oświęcimu, kjer si bomo ogledali koncentracijsko taborišče Auschwitz-Birkenau, potem pa bomo tri dni preživeli v Krakovu. Spoznali bomo vse najpomembnejše krakovske znamenitosti – dvorec Vavel, Stari mestni trg z Marijino cerkvijo, znamenito tržnico Sukiennice – in se sprehodili po nekdanji židovski četrti – Kazimierzu. Obiskali bomo tudi rudnik soli v Wieliczki, kjer se pod zemljo skriva pravo solno mesto.

Da bi bilo bivanje v Krakovu popolno, se bomo odpravili na Jagielonsko univerzo, kjer se bomo srečali s kolegi in kolegicami s krakovske slovenistike. Zvečer si bomo ogledali predstavo v kultnem krakovskem Starem Gledališču.

Iz Krakova se bomo odpravili v Zakopane – v srce poljskih Tater, kjer nas bo čakalo večerno druženje ob ognju s pečenimi klobasicami; po mestu se bomo sprehodili naslednji dan. Podali se bomo na mestno pokopališče, kjer so pokopani veliki poljski modernistični pisatelji in se povzpeli na enega izmed zakopanskih vrhov, od koder bomo občudovali razgled na Tatre.

Ekskurzija bo v terminu od 4. do 10. maja 2010 (odhod na Poljsko bo 4.5. zvečer, v Ljubljano pa se bomo vrnili 10.5. zjutraj). Cena ekskurzije je 210 eur in zajema avtobusni prevoz, 4 nočitve z zajtrkom, večerjo ob ognju ter vse vstopnine.

Zainteresirani se lahko prijavijo pri profesorici Marii Magdaleni Nowakowski, v času njenih govorilnih ur (Tobačna 5, torek 14.30 – 15.30, sreda 15.20 – 16.20) ali preko elektronske pošte na naslov majkanowakowska@gmail.com, tel. 040 763 529. Prijave zbira tudi Staša Pavlović, in sicer na elektronski naslov stasolina@gmail.com ter na tel. 040 514 018.

Rezervacija je potrjena s plačilom prvega obroka, ki znaša 100 eur, ali s plačilom celotnega zneska.

Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite na ekskurziji po Poljski!

Pomladni Krakov z okolico čaka na nas!

Vabljeni tudi nepolonisti.

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahetvana polja so označena *