Velika izbira literature za študente germanistike v Nemški knjižnici

V sklopu študija, ki temelji na nemščini, študenti zagotovo rabijo veliko informacij ter materiala za študijske obveznosti. Pestro izbiro tega pa lahko študentje pridobijo ter uporabijo v nemški knjižnici CTK, ki z njenimi ugodnimi storitvami ter preprostim sistemom olajša študentom njihovo delo.
Nemška knjižnica, ki je samostojna enota Centralne tehniške knjižnice Univerze v Ljubljani ter partner Goethe-Instituta, Vam ponuja najnovejša dela nemških avtorjev, ter tudi tistih, ki so nemški jezik izbrali za svoj literarni jezik.
Poleg pestre izbire sodobne nemške književnosti pa so na voljo članom, ki imajo brezplačno članstvo, 30 naročenih časnikov ter časopisov, kot so Die Zeit, Spiegel, Geo, Wohnidee itd., zvočne knjige, slovarji (med njimi najnovejšo izdajo Duden ter redki slovarji bratov Grimm), cd-ji ter dvd-ji klasične nemške glasbe ter filma. Vsa dela, ki so iz različnih področij, denimo kulture, umetnosti ter izobraževanja, se nahajajo v bibliografskem sistemu COBISS.
Poleg vsega naštetega pa v Nemški knjižnici potekajo tudi literarna branja ter pogovori o književnosti, filmski kot glasbeni večeri ter vodenje skupin, predvsem učencev vseh šolskih stopenj, študentov, obiskovalcev Tretje univerze ter učiteljev.
Če si želite sproščenega branja in uporabo interneta v čitalniškem prostoru, je Nemška knjižnica prav zagotovo mesto, ki Vam bo to omogočilo.

Vabljeni!

Povezava

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahetvana polja so označena *