germanistika.NET ver.2.0

Spoštovane uporabnice in uporabniki spletne strani germanistika.NET!

Nezadržno se približuje konec leta 2007. Na spletni strani germanistika.NET vstopamo v novo leto 2008 polni zanosa in optimizma. Po stari navadi se ob koncu leta odrečemo vsem slabim stvarem. Mi smo se odrekli zastareli obliki in tehnologiji germanistike.NET in prešli v naslednjo fazo – z današnjim dnem smo objavili germanistiko.NET ver. 2.0!

Osnovni namen strani ostaja enak kot prej – študentom Oddelka za germanistiko s skandinavistiko in nederlandistiko na Filozofski fakulteti v Ljubljani želimo omogočiti čim boljše obveščanje o dogajanju na fakulteti in izven nje, o možnostih štipendiranega šolanja v tujini ter o razpisih s katerimi si študentje lahko pridobijo nove delovne izkušnje. S prenovljeno stranjo pa si obetamo še več – študentje boste po novem lahko sami preko foruma dodajali gradivo na internet in po želji tudi objavljali novice na osnovni strani.

Spletna stran sama po sebi brez novih moči ne bo mogla delovati, saj nam primanjkuje urednikov, ki bi skrbeli za redni dotok informacij, gradiv in novic. Zato naprošamo vse zainteresirane, da nam pišete na peter.zasip@gmail.com in se prijavite za urejevalca nove spletne strani http://www.germanistika.net. Za to delo ne potrebujete kakih posebnih znanj – če znate uporabljati internet in Microsoft Word, potem že izpolnjujete pogoje. V primeru, da stran ne bo aktivna, ne bomo upravičeni do denarnih sredstev, ki so nujna za gostovanje na strežniku in domeno. S tem pa bodo vsi germanisti izgubili dostop do gradiva, ki se sedaj nahaja na germanistiki.NET, kar bi bilo vsaj za nekatere zares škoda.

K sodelovanju vabimo tudi vse študente, ki bi radi moderirali forum oz. pomagali pri tehnični podpori strani – pomoč vedno prav pride, izboljšav pa tudi ni nikoli dovolj J

Pa še nekaj napotkov za bolj prijazno uporabo germanistike.NET ver. 2.0:

  • naslov strani in foruma ostaja nespremenjen, torej http://www.germanistika.NET
  • v nove baze smo prenesli vse podatke, zato se vam na forumu ni potrebno ponovno registrirati
  • na nov forum lahko nalagate datoteke, kar bo še posebej olajšalo izmenjavo zapiskov med vašimi vrstniki.
  • oglejte si novo galerijo – in čim preje pošljite vaše fotografije iz Weihnachtsabenda 2007 na peter.zasip@gmail.com

Imate mogoče še kakšne predloge, komentarje ali kritike? Pišite nam na peter.zasip@gmail.com in izrazite svoje želje, mi pa jih bomo upoštevali!

Vsi tisti, ki ste mnenja, da bi s svojim znanjem, računalniškimi izpiski in spremljanjem novic iz nemško-govorečega področja lahko pripomogli k še boljši in kakovostnejši strani http://www.germanistika.NET pa nam prav tako pošljite e-pošto na peter.zasip@gmail.com!

Na koncu naj vam izrečemo le še najlepše želje za leto 2008 – veliko uspešno opravljenih izpitov, veselja ob študiju, ljubezni pri vaših najbližjih in zadovoljstva ob izpolnjenih načrtih, ki si jih boste zadali! Obenem pa seveda tudi čim bolj prijetno uporabo nove spletne strani http://www.germanistika.NET.

Peter Zupan,

administrator spletne strani

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahetvana polja so označena *