Razstava “V vrtincu evropskih vrednot” – priložnost za mlade pisce

Zavod za kiparstvo je neprofitna organizacija, ki skrbi za razvoj in predstavljanje slovenskega kiparstva. Vsako leto poleg drugih projektov organizira Slovensko kiparsko razstavo, ki zajema izbor najboljših slovenskih kiparskih del, ki so bila izdelana za razstavo na določeno temo.  

Letošnja tema razstave je “V vrtincu evropskih vrednot”.  Letos v sklopu Slovenske kiparske razstave 2009 poleg javnega natečaja za avtorje  umetniških del zavod razpisuje tudi natečaj za mlade pisce tekstov za katalog razstave. Tako vabimo k sodelovanju pri ustvarjanju kataloga razstave vse mlajše in neuveljavljene pisce, študente in diplomante umetnostne zgodovine, likovne umetnosti, kulturologije, filozofije, sociologije, sociologije kulture oziroma posameznike, ki jih zanima tema razstave in se želijo spopasti s pisanjem. 

Eseje na temo “V vrtincu evropskih vrednot” in povezava le tega s sodobnim kiparstvom bo pregledala strokovna komisija in določila tri najboljše. Ti trije eseji bodo objavljeni v katalogu razstave, avtorji le teh pa bodo za to prejeli manjši honorar. 

Eseji morajo biti v treh izvodih do vključno 16. julija 2009 poslani na naslov Zavod za kiparstvo, Križevniška 2, p. p. 1577, 1001 Ljubljana s pripisom “Esej”. Tekst je lahko dolg največ 8 strani, fonta 12, pisava Times New Roman, razmik 1,5 vrstice. 

Natančnejša opredelitev teme razstave.  

Za dodatne informacije pokličite na spodaj navedeno telefonsko številko ali pišite po elektronski pošti na naslov info@kiparstvo-zavod.si.

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahetvana polja so označena *