Fotografski natečaj “Zamislite si nov svet”

V okviru evropskega leta ustvarjalnosti in inovativnosti 2009 je Evropska komisija razpisala poletni fotografski natečaj z naslovom “Zamislite si nov svet”. V nagradnem natečaju lahko sodelujejo profesionalni in ljubiteljski fotografi vseh starosti iz držav Evropske unije, držav kandidatk, Islandije, Liechtensteina in Norveške. Za sodelovanje v nagradnem natečaju je potrebna predhodna prijava, ki jo najdete na spletni strani: www.imagine2009.eu, žiriji pa je potrebno poslati  2 – 4 fotografije na temo “Zamislite si nov svet”. Vsaki fotografiji je potrebno priložiti tudi kratko pojasnitev, ki ne presega več kot 150 znakov.

Vse izdelke bo ocenjevala mednarodna žirija priznanih strokovnjakov s področja fotografije in umetnosti, ki ji predseduje Chris Wainwright, ugledni profesor fotografije na londonski Univerzi za umetnost in predsednik Evropskega društva institutov umetnosti (ELIA).

Za najboljše fotografe so predvidene lepe nagrade. Avtor/ica prvonagrajene fotografije bo prejel/a fotografsko opremo v vrednosti 5.000 EUR, drugonagrajeni/a prejme fotografsko opremo v vrednosti 2.000 EUR, tretje nagrajeni/a pa fotografsko opremo v vrednosti 1.000 EUR. Vsi trije izbranci strokovne žirije  bodo nagrajeni tudi s potovanjem v Stockholm na zaključno prireditev v okviru Evropskega leta ustvarjalnosti in inovativnosti 2009 in uradno podelitev nagrad natečaja, ki bo novembra potekala v Bruslju.

Svojega zmagovalca  bo izbrala tudi javnost. Zmagovalec po izboru javnosti bo prejel digitalni fotoaparat ali fotografsko opremo v vrednosti 2.000 EUR kot tudi potovanje v Stockholm in Bruselj.

Rok za oddajo fotografij je 31. avgust 2009. Več podrobnejših informacij pa dobite na spletni strani: http://www.imagine2009.eu

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahetvana polja so označena *