NUJNO OBVESTILO ZA BODOČE BRUCE NA GERMANISTIKI

Dragi kolegi in kolegice,

zelo smo veseli, da ste se vpisali na študijski program Germanistika oziroma boste to storili v naslednjih dneh. Radi pa bi vas opozorili, da je pri kategoriji IZBIRNI PREDMET ŠIRŠE prišlo do napake v računalniškem sistemu.

Po novih pravilih vam računalniški sistem v okviru te kategorije (ki obsega skupno 2×3 KT – 3 KT v zimskem in 3 KT v letnem semestru) ne bi smel ponuditi predmetov, ki jih ponuja naš oddelek. Vendar pa sistem ne deluje tako, kot so rekli, da bo, in vam je ponudil širšo paleto možnosti.

Tako ste si nekateri izbrali predmete iz našega študijskega programa, čeprav bi si morali izbrati predmete iz drugih študijskih programov – konkretno gre tu za Medkulturnost DACHL II. Po našem programu bi si v prvem letniku morali izbrati le eno izmed ponujenih dežel (Avstrija ali Nemčija ali Švica).

Predlagamo vam naslednje:

1. Če ste si izbrali 2x Medkulturnost II, lahko letos izjemoma še obdržite oba predmeta, lahko pa si namesto enega izberete kateregakoli drugega iz ponudbe FF.
2. Če ste izbrali 3x Medkulturnost II, morate obvezno zamenjati VSAJ enega od njih, saj treh v nobenem primeru NE morete obiskovati (prvič zato, ker ne gre po urniku, drugič zato, ker boste imeli potem nepremostljive težave v 2. letniku, saj ne boste mogli nabrati potrebnih 60 KT, tretjič zato, ker preprosto nimamo ne kadrov in ne prostora in četrtič zato, ker morate najprej poslušati Medkulturnost I in šele potem lahko poslušate Medkulturnost II).

Predlagamo vam, da izberete predmet NE1 Nemška književnost na Slovenskem, ki se izvaja v zimskem semestru (ob sredah 13.50-15.25 v 030) in se vsebinsko vklaplja v naš program (četudi ni del uradnega programa). Seveda pa lahko pregledate tudi seznam ostalih predmetov in se odločite za enega od njih.

Na žalost sami ne morete več spreminjati izbranih predmetov, zato vas prosimo, da spremembe ČIM PREJ – sporočite v tajništvo na elektronski naslov Tatjana.Gyoerkoes@ff.uni-lj.si. Vsem, ki ste se že vpisali, smo poslali tudi obvestilo po elektronski pošti.

Vsem, ki se boste vpisali v naslednjih dneh, pa že zdaj toplo polagamo na srce, da IZBEREJO LE eno Medkulturnost DACHL II v letnem semestru 2009 (tisto v okviru naše notranje izbirnosti).

Obenem vas prosimo še, da pregledate, ali imate v predmetniku res izbranih vseh 60 KT (se pravi, ves redni program + 2×3 KT izbirni predmet širše).

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo čim uspešnejši skok v novo študijsko leto,

Tajništvo germanistike

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahetvana polja so označena *