Natečaji Eureka

Na Inštitutu za inovativnost in tehnologijo so tudi letos – ob Evropskem letu ustvarjalnosti in inovativnosti – pripravili 2 nagradna natečaja Eureka! mladi 2009:

  • Eureka! Inovacije mladih, katerega moto je: »Največja inovacija prihodnosti bo sprememba nas samih!«
  • Eureka! Ideje mladih, katerega moto je: »Dokler veš, da ne veš, si na pravi poti!«

Vabimo vse srednješolce, dodiplomske in podiplomske študente, ki imajo zamisli o tem, kaj bi se dalo zanimivega ustvariti, izboljšati in kako najti nove poslovne priložnosti, da svoje ideje zapišejo in nam svoje naloge pošljejo. Prisrčno vabljeni tudi mentorji, ki znate pri mladih spodbujati ustvarjalnost in podjetnost, saj bodo mladi ustvarjalci z vašo podporo še boljši.

Več o projektu, vabila in prijavna obrazca (upoštevane bodo prijave z letošnjima obrazcema) najdete na spletni strani: http://www.inovativnost.net/eurekamladi2009.asp.

Projekt poteka ob podpori Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo ter Javne agencije za tehnološki razvoj Republike Slovenije in v sodelovanju s partnerji GIZ RPT-HEI, Alianta d.o.o., Znajdi se Krško, zavod UMMI Koper.

Tudi letos vas želimo spodbuditi k iskanju idej s kateregakoli področja. Dodatno pa bomo v okviru vsakega natečaja nagradili naloge, povezane s temami, ki jih najpogosteje ne zaznamo kot pereč problem, vendar se kljub temu dotikajo nas vseh:

  • Moja šola: poišči izziv – najdi rešitev!
  • Izzivi – rešitve v življenju invalida!
  • Inovativnost mladih za čistejše okolje!

Verjamemo, da ste polni novih idej, zato vas vabimo, da si preberete vsebino natečajev in se prepustite ustvarjalnosti.

Rok za prijavo je nedelja, 27. september 2009!

Razpis Eureka 2009

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahetvana polja so označena *